Ideálne tričko do hôr, aj pri strete s medveďom? Určite TričKomár!

Ideálne tričko do hôr, aj pri strete s medveďom? Určite TričKomár!

Stretnutie s medveďom určite nie je zábavné a môže sa skončiť aj bojom o život. Takýmto situáciám sa treba všemožne vyhnúť, napríklad nechodiť do oblastí, kde sa medveď vyskytuje. Čo však v prípade, ak stret s medveďom naozaj nastane? Ako sa správať? A môže vám v takej situácii pomôcť odev?

Čo robiť pri strete s medveďom

Iste ste si všimli, že strety s medveďmi sú na Slovensku akési častejšie. Čo robiť v takej situácii? Platí niekoľko pravidiel:

  • Ak si vás medveď ešte nevšimol, potichu ustupujte.
  • Nikdy nebežte preč, medveď by vás mohol začať prenasledovať. A najmä, iste by vás dobehol.
  • Liezť na strom sa tiež veľmi neoplatí. Medveď je skvelý lezec a vy by ste sa museli dostať do výšky aspoň 4 metre, aby ste boli v bezpečí.
  • Ak vás medveď pozoruje a stojí pritom na zadných, snaží sa vás identifikovať. Preto sa mu prihovárajte pokojným hlasom a ak je to možné, pomaly cúvajte.
  • Medveď sa k vám približuje? Zrejme ste vstúpili do jeho osobného priestoru. Ak je jasné, že stretu sa nevyhnete, ľahnite si na zem na brucho a rukami si objímte hlavu a krk.
Ideálne tričko do hôr, aj pri strete s medveďom? Určite TričKomár!

Oblečenie ako ochrana

Aj keď oblečenie pri strete s medveďom určite nie je prvoradé, istým spôsobom vám môže pomôcť. Ako to? Ak máte napríklad ruksak, ten vám môže poskytnúť istú ochranu keď ležíte a hráte mŕtveho. Čo však také tričko? Vie vám pri kontakte s medveďom pomôcť?

Pozrite si našu ponuku tričiek

Mali by ste vedieť, že medvede sú slabozraké. Odporúčame teda do lesa tričká neutrálnych farieb ako zelená, hnedá alebo šedá. Zvýšite tak možnosť, že si vás medveď nevšimne. Hoci je pravda, že vďaka čuchu vás vraj môže odhaliť už vo vzdialenosti 5 km. V každom prípade sa však snažte medveďa zbytočne neprovokovať. Možno by mu ulahodilo tričko s motívom našich slovenských hôr. Ak však k stretu skutočne dôjde, v tom prípade vám zrejme pomôže už len tričko s informáciou o vašom zdravotnom stave, či krvnej skupine.

Tričká z dielne TričKomár (a ani žiadne iné) vám pri strete s medveďom zrejme veľmi nepomôžu. No na výlety do hôr sú ako stvorené. Sú totiž kvalitné, priedušné a vďaka lesným a horským motívom sa na turistiku dokonale hodia.