Dávid Kurňavka: Umelcova cesta od animácie k maľbe

Dávid Kurňavka: Umelcova cesta od animácie k maľbe

Počiatky a vzdelanie

Dávid Kurňavka, narodený v roku 1990, je dynamickým slovenským umelcom, ktorého práca sa pohybuje na pomedzí animácie, ilustrácie a maľby. Svoju umelú kariéru začal po absolvovaní Ateliéru animácie na Univerzite Tomáša Baťu v Zlíne v rokoch 2009 až 2013, kde získal titul BcA.

Kariéra v reklame

Po štúdiu sa Kurňavka pustil do sveta reklamy, kde pracoval ako junior art director v Kaspen / Jung von Matt medzi rokmi 2014 a 2016 a neskôr ako art director v agentúre Revolta od 2016 do 2017. Počas svojho pôsobenia v reklamných agentúrach vytvoril projekty pre mnohé významné značky, ako sú O2, Škoda, Nike, RedBull, Ikea a Budweiser Budvar.

Plné zameranie na umenie

Od roku 2017 sa Kurňavka rozhodol plne venovať maľbe a ilustrácii. Jeho práce boli prezentované na niekoľkých samostatných výstavách, vrátane “Are You Mine?” v The Chemistry Gallery v Prahe v roku 2017 a “První léto” v Galérii co hledá jméno v tom istom roku. Jeho tvorba je charakteristická unikátnym spojením vizuálneho umenia a osobnej výpovede, čo je vidieť napríklad na sérii “Punkmaster” vystavovanej v Prahe a Bratislavě.

Významné výstavy a projekty

Kurňavka sa zúčastnil aj na mnohých skupinových výstavách, ako “Vášeň” a “10 Years of Chemistry” v The Chemistry Gallery, ako aj na Art Prague Fair v Clam – Gallas Paláci. Jeho diela sa dajú bližšie preskúmať na jeho portfóliu na Behance, kde je možné vidieť široké spektrum jeho umenia.

Galéria diel Dávida Kurňavky

Prehliadka jeho umenia na Behance ponúka pohľad na rozmanité projekty, ktoré Kurňavka vytvoril počas svojej kariéry. Táto galéria predstavuje jedinečnú príležitosť bližšie spoznať jeho tvorivý proces a štýl, ktorý osciluje od komerčných ilustrácií až po hluboké umelé výpovede v jeho maľbách.

Tento článok a predstavená galéria by mali poskytnúť návštevníkom vašej stránky hlbší vhľad do Kurňavkovej práce a umožniť im lepšie pochopiť jeho umenie a jeho význam v súčasnom umelom svete.

Zdroj fotografií diel: instagram @davidkurnavka